Boot coaten

Boot laten coaten binnen één dag

Op zoek naar een vakman om je boot te laten coaten? Dan moeten eerst de oude lagen worden verwijderd. Als particulier in Antwerpen, Zeeland Midden-Nederland en lager, ga je daarvoor natuurlijk naar Antifoulingverwijderen.nl. Wij zorgen ervoor dat de oude lagen coating worden verwijderd en je boot van een eerste laag epoxy wordt voorzien. Allemaal binnen het tijdsbestek van een dag! Wil je hier meer meer weten over het coaten van een boot? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Nieuwe coatinglaag aanbrengen

Heb je een sloep, tender, zeiljacht of motorjacht en wil je je boot graag opnieuw laten coaten? Dan moeten eerst de oude lagen coating verwijderd worden. Handmatig schuren is een lastige en tijdrovende klus waarbij alles komt onder het stof te zitten. Vies en bovendien ongezond. Wij stralen je boot met een mengsel van grit en droogijs. Dit is een snelle methode waarbij er geen stof vrijkomt. Zo zijn de oude lagen snel verwijderd en voorzien we je boot binnen een dag van een eerste laag nieuwe coating.

Boot coaten

Opnieuw coaten bij Antifoulingverwijderen.nl

Wil je als particulier je boot snel opnieuw laten coaten? Wij verwijderen binnen een dag de oude lagen en brengen een eerste laag epoxy aan. Daarnaast profiteer je bij ons van de onderstaande voordelen:

  • Milieuvriendelijk zonder gebruik van chemicaliën
  • Inclusief het aanbrengen van de 1e laag epoxy coating
  • Op locatie of in onze loods
  • Binnen 1 dag verwijderen we alle oude antifouling lagen
  • Toepasbaar op polyester, aluminium en stalen boten

Daarom nieuwe coating

Zonder een goede coating, hecht fouling (een verzamelnaam voor mosselen, micro-organismen en algen) zich aan het bootoppervlak dat zich onder water bevindt. Doordat fouling een behoorlijk gewicht vertegenwoordigt, wordt je boot steeds lastiger te besturen en verbruik je ook meer brandstof.

Boot coaten met antifouling

Je kunt eenvoudig voorkomen dat fouling zich aan je boot hecht door deze met antifouling te laten coaten. Deze laag slijt door het varen en moet dus regelmatig opnieuw worden aangebracht. Voor een goede hechting moeten de oude lagen coating hiervoor eerst worden verwijderd. Met Behulp van droogijsstralenkunnen we dit binnen een dag, hierna brengen we meteen een eerste laag epoxy aan.

Stralen met grit: snel en stofvrij

droogijsstralenis een snelle methode om oude coating te verwijderen. Deze wordt eraf geschuurd met een straal die bestaat uit water met ijzerdeeltjes. Dankzij het water komt er geen stof vrij en is de intensiteit van het stralen zeer nauwkeurig te regelen. Hierdoor is het niet alleen op staal, maar ook op polyester en aluminium toe te passen. Met droogijsstralenkunnen we de oude lagen coating binnen een dag verwijderen. Ook is het een milieubewuste methode, omdat het grit een aantal keer kan worden hergebruikt en er geen chemicaliën aan te pas komen.

Direct contact?

Na stralen direct coaten

Na het droogijsstralenvan je boot coaten we deze ook meteen van een eerste laag epoxy. Zo heb je een goede basis voor de rest van de lagen. Als expert, hebben we jarenlange ervaring in het duurzaam aanbrengen van epoxy. Daarnaast kunnen we je alles vertellen over milieuvriendelijke antifouling.

6 stappen voor het coaten van een boot

Stap 1: Afplakken en voorbereiden

Je boot wordt voorzichtig op bokken gezet en afgeplakt om de delen die niet gestraald moeten worden te beschermen.

Stap 2: Droogijsstralen

Met een hele kleine deeltjes droog ijs worden de oude lagen coating verwijderd.

Stap 3: Licht opschuren en ontvetten

Met de juiste voorbereiding zorgen we voor een goede hechting van de eerste epoxylaag

Stap 4: Aanbrengen eerste epoxy laag

Dit vormt een goede basis voor de rest van de coating.

Stap 5: Opruimen en afbreken

Na het coaten met de eerste laag epoxy, beginnen we met het opruimen van de spullen. Zo is de klus binnen een dag afgerond en laten we de werkplek schoon achter.

Stap 6: Deskundig advies

We zorgen ervoor dat je volledig op de hoogte bent zodat je de resterende lagen zelf aan kunt brengen.

Boot laten coaten op locatie

Wij stralen en coaten een boot binnen een dag. Hiervoor hebben we een speciaal ingerichte straalruimte in onze loods in Zevenbergen, maar we beschikken ook over een mobiele straalcabine. Zo kunnen we overal binnen ons werkgebied je boot binnen een dag stralen en opnieuw coaten.

Boot opnieuw coaten? Neem contact op!

Ben je een particulier en wil je je boot opnieuw (laten) coaten? Antifoulingverwijderen.nl zorgt ervoor dat je boot binnen één dag wordt gestraald en voorzien van een eerste laag epoxy. Benieuwd naar de kosten? Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in en ontvang binnen een dag een offerte op maat. Voor direct contact kun je ons tussen 9.00-17.00 bellen op 085 – 130 21 46. Of laat je telefoonnummer achter op de website, dan bellen we je zo snel mogelijk terug. Mailen kan via Info@Antifoulingverwijderen.nl.