Antifouling verwijderen

Binnen één week antifouling verwijderen

Wil je de oude antifouling van je boot laten verwijderen? Antifoulingverwijderen.nl is gespecialiseerd in het verwijderen van antifouling, epoxy coaten en het aanbrengen van milieuvriendelijke antifouling. In onze loods in Zevenbergen (Noord Brabant) kan iedereen terecht met hun sloep, tender, motorjacht of zeiljacht. Zelf schuren is niet meer nodig. Binnen één week verwijderen wij de oude laag antifouling en brengen we ook een eerste laag epoxy coating aan. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Binnen één week antifouling verwijderen en coaten

Heb je een sloep, tender, motorjacht of zeiljacht en wil je niet zelf de oude antifouling van je boot af hoeven schuren? Wij kunnen de antifouling binnen één week van je boot verwijderen met gritstralen en alvast van een eerste laag epoxy voorzien. Zo heb je een goede ondergrond voor een nieuwe antifoulinglaag om je boot te beschermen tegen micro-organismen. We stralen met professionele apparatuur in onze straalcabine in Zevenbergen. Zo kunnen we zorgvuldig en grondig oude antifouling verwijderen.

Antifouling verwijderen

Daarom naar Antifoulingverwijderen.nl

Heb je een specialist nodig om antifouling te laten verwijderen van je boot? En wil je de boot direct weer van een laag nieuwe epoxy coating voorzien? Dan kunnen wij je helpen. Neem contact op en profiteer van de onderstaande voordelen:

  • Binnen 1 week verwijderen we alle oude antifouling lagen
  • In onze loods in Zevenbergen, Noord Brabant
  • Milieuvriendelijk zonder gebruik van chemicaliën
  • Toepasbaar voor polyester, aluminium en stalen boten
  • Inclusief het aanbrengen van de 1e laag epoxy coating

Wat is fouling?

Het verschijnsel waarbij micro-organismen, mosselen, en algen zich onder het wateroppervlak aan de romp van een boot vasthechten noemen we fouling. Doordat al deze organismen samen een enorme massa vertegenwoordigen, wordt een boot steeds lastiger te besturen en wordt ook het maximale laadgewicht minder. Dit is niet alleen vervelend tijdens het varen, maar kan in het geval van een motorboot ook financieel zijn sporen nalaten. Want door het extra gewicht verbruikt de boot meer brandstof.

Het belang van antifouling

Om het aanhechten van organismen te voorkomen, is het daarom raadzaam om een laag antifouling aan te brengen die voorkomt dat de organismen zich aan het bootoppervlak kunnen hechten. Omdat reguliere antifouling beschermlaag slijt door het varen, moet deze op tijd worden vervangen door nieuwe antifouling om beschermd te blijven. Hiervoor moet dan wel eerst de oude laag volledig worden verwijderd.

Milieuvriendelijk en onderhoudsarm antifouling alternatief

Nu de nadelen van reguliere antifouling coatings meer bekend worden, kiezen steeds meer mensen voor milieuvriendelijke alternatieven. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van milieuvriendelijk en onderhoudsarme nano antifouling. Naast beter voor het milieu, gaat nano antifouling ook veel langer mee. Dat scheelt op termijn flink in de onderhoudskosten. Bekijk de voordelen van milieuvriendelijke nano antifouling. 

Antifouling verwijderen met gritstralen

Schuren is arbeidsintensief en veroorzaakt veel stof. Behalve dat alles vies wordt is dit ook nog eens slecht voor de gezondheid van mens en dier. Met behulp van gritstralen het verwijderen van de oude laag binnen een week geregeld. En doordat we het straalgrit vermengen met water (natstralen), ontstaat er ook nog eens weinig stof. Bovendien zorgt natstralen voor een betere beheersing van het straalproces waardoor we de antifouling zeer nauwkeurig van verschillende soorten bootmaterialen kunnen verwijderen. Gritstralen is toepasbaar voor boten gemaakt van aluminium, staal en polyester.

Direct contact?

Milieuvriendelijk antifouling verwijderen

Antifouling verwijderen met straalgrit is bovendien ook nog eens beter voor het milieu omdat er geen chemicaliën zoals thinner aan te pas komen. Verder reinigen we het straalgrit na gebruik, waardoor het kan worden hergebruikt.

Direct epoxy coaten

Na het stralen brengen we ook alvast een eerste laag epoxy op de gestraalde boot aan. Dit is een goede basis voor het converseren van het onderwaterschip. Natuurlijk geven wij graag advies over het aanbrengen van de resterende lagen epoxy coating en indien gewenst extra informatie over milieuvriendelijke antifouling oplossingen.

Zo ziet het gritstraal-proces eruit

Stap 1: Afplakken en voorbereiden

De boot voorzichtig op bokken plaatsen en de onderdelen boven de waterlijn afplakken ter bescherming.

Stap 2: Antifouling verwijderen met gritstralen

Het stofvrij verwijderen van de oude antifoulinglagen in onze straalcabine in Zevenbergen. Wij maken daarbij gebruik van professionele straalapparatuur, die we precies in kunnen stellen voor iedere boot type.

Stap 3: Licht opschuren en ontvetten

Voor een goede hechting van de eerste epoxylaag wordt de boot licht opgeschuurd en grondig ontvet. Daarna kan de boot verder naar onze spuitcabine voor het aanbrengen van de epoxy coating.

Stap 4: Aanbrengen eerste epoxy laag

Dit is de basis voor de verdere bescherming van de boot. De epoxy coating wordt aangebracht in onze spuitcabine. Het voordeel ten opzichte van rollen is dat er zo meer laagdikte ontstaat en dus een betere bescherming van het onderwaterschip.

Stap 5: Droogtijd

Het uitharden van epoxy kost tijd. Zo ontstaat er een harde beschermende laag die de boot beschermt tegen corrosie (bij stalen boten) of osmose (bij polyester boten). Het stralen en aanbrengen van een eerste laag epoxy vind plaats in één week tijd.

Stap 6: Deskundig advies

Is het verstandig om extra epoxy lagen aan te brengen voor de boot? Of wil je nieuwe milieuvriendelijke antifouling aanbrengen? Natuurlijk denken we graag mee en geven we persoonlijk advies voor het onderhoud van jouw motorboot, zeiljacht of sloep.

In onze loods of op locatie

Wij stralen en coaten je boot binnen een week in onze loods in Zevenbergen. Wij beschikken over een speciaal ingerichte straalruimte voor het verwijderen van de antifouling. Maar ook andere werkzaamheden zoals het stralen van het bovenwaterschip, coaten en het aanbrengen van nieuwe antifouling behoren tot de mogelijkheden.

Antifouling verwijderen? Neem vrijblijvend contact op

Geen zin om zelf je boot te schuren? Kies er dan voor om ons de oude antifouling te laten verwijderen met gritstralen, dan brengen we meteen een eerste laag epoxy aan. Vul daarom ons contactformulier in, dan ontvang je binnen 24 uur een vrijblijvende offerte op maat. Voor vragen kun je mailen naar Info@Antifoulingverwijderen.nl of je telefoonnummer achterlaten. Liever direct contact? Bel ons dan tussen 9.00-17.00 op 085 – 130 21 46.