Antifouling aanbrengen

Wil je nieuwe antifouling op je boot laten aanbrengen?

Antifoulingverwijderen.nl is de expert die u helpt bij het aanbrengen van een nieuwe antifouling op uw motorjacht, sloep, tender of zeiljacht. Wij zorgen dat binnen één week de oude lagen worden verwijderd en brengen ook direct een eerste laag epoxy coating aan. Vervolgens kunnen wij ook een nieuwe laag milieuvriendelijke antifouling aanbrengen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Milieuvriendelijke antifouling aanbrengen

Wil je nieuwe antifouling (laten) aanbrengen op je zeiljacht, motorjacht, sloep of tender? Dan moet eerst de oude laag eraf. Schuren is een intensief en tijdrovend karwei. Met behulp van gritstralen kunnen wij dit binnen een week voor je doen. Zo ontstaat de ideale ondergrond voor het aanbrengen van de eerste epoxylaag, dit zit bij de prijs in! De overige lagen kun je zelf aanbrengen of aan ons uitbesteden. Wij kunnen antifouling verwijderen en antifouling aanbrengen bij polyester, stalen en aluminium boten.

Antifouling aanbrengen

Voordelen van Antifoulingverwijderen.nl

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van milieuvriendelijke nano antifouling. De voordelen op een rij:

  • Nano antifouling is een milieuvriendelijke antifouling alternatief
  • Toepasbaar voor polyester, aluminium en stalen boten
  • Nano antifouling gaat veel langer mee dan reguliere antifouling
  • Oude antifouling verwijderen? Voor ons geen probleem!
  • Bespaar onderhoudskosten met duurzame nano antifouling

Lees meer over de voordelen van milieuvriendelijke en onderhoudsarme nano antifouling.

Daarom antifouling aanbrengen

Wil je voorkomen dat organismen zich onder water aan je boot hechten? Dan kun je een laag antifouling aanbrengen op de romp van je boot. Dit voorkomt dat de organismen zich aan het oppervlak kunnen hechten. Omdat de antifoulinglaag slijt tijdens het varen, moet je tijdig een nieuwe laag laten aanbrengen zodat je boot beschermd blijft. Hiervoor moet wel eerst de oude laag verwijderd worden. Lees meer over antifouling verwijderen.

Snel geregeld met gritstralen

De oude antifoulinglaag verwijderen door middel van schuren? Dat is een tijdrovende klus en bovendien intensief werk. Daarnaast komt er veel stof en oude antifoulingresten vrij. Door de romp van je boot te gritstralen, kunnen we dit binnen een dag voor je doen. Doordat we het grit vermengen met water, heb je ook minder last van stof en kunnen we de intensiteit van het stralen zeer nauwkeurig regelen. Hierdoor is het op zowel polyester als aluminium en staal toepasbaar. Omdat er geen chemicaliën worden gebruikt is het bovendien beter voor het milieu.

Direct contact?

Direct coaten

Na het stralen brengen we ook alvast de eerste laag epoxy voor je aan. Het aanbrengen van deze eerste laag zit bij de prijs in en biedt een betrouwbare ondergrond voor de overige lagen. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van duurzame antifouling en een weten alles over milieuvriendelijke antifouling oplossingen.

Dit zijn de stappen die worden doorlopen

Stap 1: Afplakken en voorbereiden

De boot wordt voorzichtig op bokken geplaatst en wat niet gestraald mag worden wordt afgeplakt.

Stap 2: Gritstralen

Na het afplakken van de boot kan het gritstralen beginnen in onze straalcabine. Wij kunnen de druk netjes afstellen van de machines, zodat het mogelijk is zowel stalen, aluminium en polyester boten te stralen.

Stap 3: Licht opschuren en ontvetten

Voor het aanbrengen van de eerste epoxylaag wordt de boot licht opgeschuurd en ontvet.

Stap 4: Aanbrengen eerste epoxy laag

Dit zorgt voor een solide basis voor de lagen die nog volgen.

Stap 5: Droogtijd

De epoxy coating heeft tijd nodig om uit te harden. Desgewenst kunnen we na het drogen extra lagen expoxy aanbrengen om het onderwaterschip nog beter te beschermen tegen corrosie (staal) of osmose (polyester).

Stap 6: Deskundig advies

Wij weten alles over het aanbrengen van epoxy en antifouling en kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden om dit milieubewust aan te pakken. We voorzien je dan ook graag van deskundig advies voor het aanbrengen van milieuvriendelijke antifouling.

In onze loods in Zevenbergen

Wij kunnen een nieuwe laag antifouling op je boot aanbrengen in onze loods in Zevenbergen, Noord Brabant. Wij beschikken over een speciaal ingerichte straalruimte waar we oude antifouling lagen kunnen verwijderen. Verder kunnen we hier ook het bovenschip stralen en coaten.

Milieuvriendelijke antifouling aanbrengen? Bel ons.

Wil je een nieuwe laag antifouling op je motorjacht, sloep, tender of zeiljacht laten aanbrengen? Bij ons vind je alles onder één dak. Binnen één week is je boot gestraald en van een eerste laag epoxy voorzien. Daarnaast kunnen we ook een nieuwe laag milieuvriendelijke antifouling aanbrengen. Direct contact? Bel ons dan tussen 9.00-17.00 op 085 – 130 21 46. Of vul ons contactformulier in, dan ontvang je binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. Voor een vraag mail je ons via Info@Antifoulingverwijderen.nl of laat je je telefoonnummer achter op de website.