Werkwijze

Laat antifouling vakkundig en snel verwijderen met gritstralen

Onze werkwijze

 1. Afplakken en voorbereiden van uw boot
  Nadat uw boot op bokken is geplaatst, worden de onderdelen boven de waterlijn ter bescherming afgeplakt of afgeschermd. Zo voorkomen we beschadigingen.
 2. Nat gritstralen
  Na het afplakken van uw zeiljacht, motorjacht of sloep kan het gritstralen beginnen. Alle oude antifouling lagen worden grondig verwijderd, tot we een stabiele onderlaag bereiken.
 3. Licht opschuren en ontvetten
  De boot wordt heel licht opgeschuurd en ontvet ter voorbereiding van de epoxy coating.
 4. Aanbrengen epoxy basislaag 
  In onze spuitcabine wordt de eerste epoxy coating direct op de boot aangebracht. Door epoxy aan te brengen met een nevelspuit, wordt het complete onderwaterschip bedekt met een extra dikke laag epoxy coating. Deze laag dient als een sterke basis voor de verdere behandeling van uw boot.
 5. Droogtijd epoxy coating
  De epoxy coating heeft tijd nodig om uit te harden. Zo ontstaat er een harde beschermende laag voor uw onderwaterschip. Wij kunnen uw boot binnen één week stralen en epoxy coaten.
 6. Deskundig advies
  Natuurlijk krijgt u van ons advies over het aanbrengen van epoxy coating en nieuwe antifouling. Optioneel is het mogelijk om een extra laag epoxy coating aan te brengen, om zo het onderwaterschip nog beter te beschermen. Ook zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van nieuwe milieuvriendelijke antifouling.

Milieuvriendelijke antifouling

Weet u al welk type antifouling u wilt aanbrengen onder uw boot? Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen milieuvriendelijke en onderhoudsarme nano antifouling. Met nano antifouling hoeft u de komende jaren geen nieuwe antifouling aan te brengen onder uw boot. Lees meer over de voordelen van nano antifouling of vraag naar de mogelijkheden.

Bekijk onze werkwijze