Boot stralen en coaten

Boot stralen en coaten binnen een dag

Ben je een particulier en wil je je boot laten stralen en coaten door een professional? In Midden-Nederland en lager, Antwerpen en Zeeland kun je dan terecht bij Antifoulingverwijderen.nl. Wij stralen je boot binnen een dag en voorzien deze ook nog eens van een eerste laag epoxy. Benieuwd naar de kosten? Vul ons contactformulier in en je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte op maat.

Nieuwe laag coating

Wie een nieuwe laag coating op zijn/haar sloep, motorjacht, zeiljacht of tender wil laten aanbrengen, moet eerst de oude lagen verwijderen. Wie zelf gaat schuren zal al snel merken dat dit een lastig en tijdrovend karwei is. Bovendien komt alles dan onder het stof te zitten, dit is ook nog eens zeer ongezond. Gelukkig kun je deze klus aan ons overlaten. Door je boot met grit en droogijs te stralen ontstaat er geen stofwolk. Zo lukt het ons om binnen een dag de oude lagen te verwijderen en je boot te coaten met een eerste laag epoxy.

Boot stralen en coaten

Stralen en coaten bij Antifoulingverwijderen.nl

Wil je als particulier een boot laten stralen en coaten? Dat regelen wij binnen een dag! Maar er zijn meer voordelen, want wat dacht je van het volgende:

  • Toepasbaar op polyester, aluminium en stalen boten
  • Op locatie of in onze loods
  • Inclusief het aanbrengen van de 1e laag epoxy coating
  • Binnen 1 dag verwijderen we alle oude antifouling lagen
  • Milieuvriendelijk zonder gebruik van chemicaliën

Houd je boot in topconditie

Zonder een goede antifoulinglaag kan fouling, een verzamelnaam voor micro-organismen, mosselen en algen, zich onder water hechten aan de romp van je boot. Samen vormen ze een groot gewicht waardoor de boot lastiger te besturen is en aanzienlijk meer brandstof verbruikt.

Boot beter beschermd met antifouling coating

Om te voorkomen dat fouling zich aan je boot hecht, kun je de romp van je boot met een laag antifouling laten coaten. Zo voorkom je dat fouling zich aan je boot kan hechten. Door slijtage van de laag, als gevolg van het varen, moet je je boot zo nu en dan wel opnieuw laten coaten. Hiervoor moeten eerst de oude lagen worden verwijderd. Dit kan redelijk snel door je boot te stralen met grit.

De voordelen van stralen met grit

Om je boot gereed te maken voor het coaten, stralen we deze met grit. Dit gebeurt met een combinatie van straalgrit en droogijs. Dankzij de toevoeging van droogijs heb je geen last van stof. Bovendien is het een snelle methode, waardoor de klus binnen een dag geklaard kan worden. Ook stelt het droogijs ons in staat om de intensiteit van de droogijsstralen uiterst nauwkeurig te regelen, waardoor het niet alleen op staal, maar ook op aluminium en polyester toe is te passen. Tot slot is het ook een milieubewuste methode omdat het grit kan worden hergebruikt en er geen chemicaliën aan te pas komen.

Direct contact?

Direct coaten met eerste laag epoxy

Wanneer wij een boot stralen, coaten we deze ook direct met een eerste laag epoxy. Dit zit bij de prijs in en zorgt voor een betrouwbare basis voor de overige lagen. Dankzij onze jarenlange ervaring, weten wij exact hoe we epoxy duurzaam aan moeten brengen. Ook kunnen we je alles vertellen over milieuvriendelijke antifouling oplossingen.

6 stappen voor stralen en coaten boot

Stap 1: Afplakken en voorbereiden

We plaatsen de boot met zorg op bokken en plakken af wat niet gestraald mag worden.

Stap 2: Droogijsstralen

Door te stralen met grit wordt de oude coating zorgvuldig verwijderd.

Stap 3: Licht opschuren en ontvetten

Voor het coaten met de eerste epoxylaag schuren we de boot lichtjes op en ontvetten we deze.

Stap 4: Aanbrengen eerste epoxy laag

Zo leggen we een betrouwbare basis voor de lagen die nog volgen.

Stap 5: Opruimen en afbreken

Na het coaten met de eerste laag epoxy, beginnen we vast met opruimen. Zo klaren we de klus binnen een dag en laten we de werkplek netjes achter.

Stap 6: Deskundig advies

Wij weten alles over milieubewust coaten met epoxy en antifouling en voorzien je van advies voor het aanbrengen van de resterende lagen.

Ook stralen en coaten op locatie

Bij ons kun je je boot binnen een dag laten stralen en coaten. Dit kan in onze loods in Zevenbergen waar we over een speciaal ingerichte straalruimte beschikken. Maar ook op locatie dankzij onze mobiele straalcabine. Zo kunnen we overal binnen ons werkgebied je boot stralen en opnieuw coaten.

Boot stralen en coaten? Bel direct!

Om als particulier je boot te laten stralen en coaten, neem je contact met ons op. Binnen één dag hebben we je boot gestraald en een eerste epoxylaag aangebracht. Meer weten? Vul dan ons contactformulier in en je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. Voor direct contact bel je ons tussen 9.00-17.00 op 085 – 130 21 46. Of laat je telefoonnummer achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug. Als je een vraag hebt kun je die ook mailen naar Info@Antifoulingverwijderen.nl.