Antifouling verwijderen - Stalen boot

Antifouling verwijderen met gritstralen bij stalen boten

Oude antifouling van een stalen sloep, zeiljacht of motorjacht kan snel en vakkundig verwijderd worden door middel van gritstralen. Door het straalgrit te vermengen met water kunnen we zelfs de hardnekkigste antifouling grondig verwijderen van uw stalen boot. Wij voeren straalwerkzaamheden uit in de straalcabine van onze loods in Zevenbergen, Noord Brabant. Binnen één week kunnen wij uw boot stralen en epoxy coaten. 

Stralen en coaten van uw stalen boot

Wanneer de oude antifouling lagen zijn verwijderd, wordt de stalen zeiljacht, motorjacht of sloep opgeschuurd en ontvet. Hierna kan de eerste laag epoxy coating aangebracht worden. Het complete proces van stralen tot coaten vind plaats in onze loods in Zevenbergen. Zonder bijzonderheden kunnen wij uw stalen boot binnen één week stralen en coaten. 

Antifouling verwijderen - Stralen

Stalen boot gritstralen in onze loods

Het stralen en epoxy coaten van uw stalen boot is mogelijk in onze loods in Zevenbergen. Wij beschikken over een straalruimte en spuitcabine, waar we het onderhoud van uw motorjacht, zeilboot of sloep kunnen uitvoeren.

Antifouling verwijderen - Nieuwe milieuvriendelijke antifouling aanbrengen

Nieuwe antifouling aanbrengen op uw stalen boot

Na het stralen en coaten van uw stalen boot is het desgewenst ook mogelijk om een nieuwe antifouling aan te laten brengen. Door onze jarenlange ervaring kunnen we u uitgebreid adviseren over verschillende milieuvriendelijke antifouling oplossingen. Lees verder over de voordelen van milieuvriendelijke en onderhoudsarme nano antifouling. 

Onze werkwijze voor stalen boten

 1. Afplakken van uw stalen boot 
  We plaatsen uw stalen boot op bokken. Ter bescherming wordt de boot boven de waterlijn afgeplakt.
 2. Gritstralen 
  Na het afplakken kan uw stalen boot gestraald worden. Oude antifouling lagen worden grondig verwijderd in onze straalcabine, tot een stabiele onderlaag wordt bereikt. Vanuit deze stabiele laag kan het onderwaterschip geconserveerd worden met epoxy coating.
 3. Licht schuren en ontvetten
  De stalen boot wordt licht opgeschuurd en ontvet. Hierna gaat de boot naar onze spuitcabine waar epoxy coating wordt aangebracht.
 4. Epoxy basislaag aanbrengen
  In onze spuitcabine wordt het onderwaterschip in de epoxy gespoten. Het voordeel van spuiten ten opzichte van rollen is dat er meer laagdikte wordt opgebouwd.
 5. Droogtijd
  Het uitharden van de epoxy coating kost tijd. De uitgeharde epoxy basislaag geeft een goede basis bescherming van uw onderwaterschip. Binnen één week kunnen wij uw boot stralen en voorzien van een nieuwe laag epoxy coating.
 6. Deskundig advies en nieuwe antifouling
  Desgewenst kan een extra laag epoxy coating aangebracht worden, voor extra bescherming van uw stalen onderwaterschip. In onze spuitcabine in Zevenbergen is het ook mogelijk om nieuwe milieuvriendelijke antifouling aan te laten brengen. Vraag naar de mogelijkheden.

Gritstralen is ook toepasbaar voor polyester- en aluminium boten

Naast het stralen en coaten van stalen boten, is het mogelijk om polyester boten en aluminium boten te gritstralen. Door gebruik te maken van een combinatie van straalgrit en water kunnen we zowel harde antifouling als zachte- of zelfslijpende antifouling grondig van uw boot verwijderen. Onze machines zijn precies in te stellen voor ieder type boot en ondergrond. 

Ook uw stalen boot laten stralen en coaten?
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Na het invullen van uw gegevens, ontvang u van ons binnen 24-uur een vrijblijvende offerte op maat. Natuurlijk is het ook mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen. Voor direct contact kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-17.00 op 085 – 130 21 46. Een vraag stellen kan ook via de mail op Info@antifoulingverwijderen.nl.

Direct contact?