Antifouling verwijderen - Polyester boot

Antifouling verwijderen van polyester boten door middel van gritstralen

Gritstralen is een snelle en effectieve manier om antifouling te verwijderen van uw polyester zeiljacht, motorjacht of sloep. Het straalgrit wordt vermengt met water, waardoor de antifouling op een gecontroleerde manier van uw boot wordt verwijderd. Na het verwijderen van de antifouling brengen we een nieuwe laag epoxy coating aan. Wij stralen en coaten uw polyester boot in één week.

Stralen en coaten van uw polyester boot

Na het verwijderen van de oude antifouling lagen is uw zeiljacht, motorjacht of sloep klaar voor verdere behandeling. De polyester boot wordt vervolgens licht opgeschuurd en ontvet, zodat we de eerste laag epoxy coating kunnen aanbrengen in onze spuitcabine. Lees verder over onze werkwijze. Binnen één week kunnen we uw polyester boot stralen en coaten!

Antifouling verwijderen - Stralen

Polyester boot gritstralen in onze loods

Laat uw polyester boot gritstralen op locatie of in onze loods in Zevenbergen. Wij beschikken over professionele straalapparatuur waarmee we grondig en gecontroleerd oude antifouling lagen kunnen verwijderen van uw boot. Het epoxy coaten en aanbrengen van milieuvriendelijke nano antifouling vind plaats in onze spuitcabine.

Antifouling verwijderen - Nieuwe milieuvriendelijke antifouling aanbrengen

Nieuwe antifouling aanbrengen op uw polyester boot

Na het het verwijderen van de oude antifouling lagen en coaten kan er nieuwe antifouling worden aangebracht. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van milieuvriendelijke antifouling. Natuurlijk adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Lees meer over de voordelen van milieuvriendelijke nano antifouling. 

Onze werkwijze voor polyester boten

 1. De polyester boot afplakken 
  Uw polyester boot wordt op bokken geplaatst en boven de waterlijn ter bescherming afgeplakt. Door het afplakken voorkomen we beschadigingen.
 2. Gritstralen 
  Wanneer de boot is afgeplakt, kunnen we beginnen met stralen. De oude antifouling lagen worden verwijderd, tot we een stabiele onderlaag bereiken.
 3. Licht schuren en ontvetten
  Na het stralen schuren we de polyester boot licht op. Na het ontvetten is de boot klaar voor het aanbrengen van de epoxy coating.
 4. Aanbrengen van epoxy basislaag
  In onze loods in Zevenbergen hebben we een ruimte ingericht als spuitcabine. Hier kunnen we epoxy spuiten. Het voordeel van epoxy spuiten ten opzichte van rollen is dat we meteen een dikkere laag epoxy aanbrengen op uw polyester boot.
 5. Droogtijd
  Epoxy heeft tijd nodig om uit te harden. Na het drogen, is deze epoxy basislaag een goede basis bescherming van uw onderwaterschip. Zonder bijzonderheden, kunnen wij uw polyester boot binnen één week stralen en epoxy coaten!
 6. Deskundig advies en nieuwe antifouling
  Optioneel is het mogelijk om een extra laag epoxy te laten brengen, voor extra bescherming. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van milieuvriendelijke antifouling.

Gritstralen is toepasbaar op boten van verschillende materialen

Naast polyester boten, kan nat gritstralen ook worden toegepast voor stalen boten en aluminium boten. We vermengen het straalgrit met water, daardoor kunnen we gecontroleerd zowel harde antifouling als zachte (zelfslijpende) antifouling grondig verwijderen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor het stralen en coaten van uw polyester boot

Wanneer u onderstaande gegevens invult, ontvangt u van ons binnen 24-uur een vrijblijvende offerte op maat. Natuurlijk kunt u voor vragen ook telefonisch contact met ons opnemen. Op maandag tot en met vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00 op 085 – 130 21 46. Een vraag stellen kan ook via de mail op Info@antifoulingverwijderen.nl.

Direct contact?