Antifouling verwijderen - Aluminium boot

Antifouling verwijderen van aluminium boten met gritstralen

Het verwijderen van oude antifouling is een arbeidsintensieve klus. Gelukkig is het bij een aluminium motorjacht, zeiljacht of sloep mogelijk om antifouling te verwijderen door middel van gritstralen. Wij maken uitsluitend gebruik van natstralen, waardoor alle antifouling zorgvuldig en snel verwijderd kan worden in onze loods te Zevenbergen, Noord Brabant. 

Uw aluminum boot laten stralen en coaten

Wanneer uw aluminium boot is gestraald, moet er een nieuwe epoxy coating aangebracht worden. Ter voorbereiding schuren wij uw boot licht op en maken deze vetvrij. Daarna gaat de boot naar onze spuitcabine, waar de nieuwe epoxy coating wordt aangebracht. Wij stralen en coaten uw aluminium boot binnen één week. 

Antifouling verwijderen - Stralen

Aluminium boot laten gritstralen in onze loods

Het is mogelijk om uw aluminium boot te laten gritstralen in onze loods in Zevenbergen, Noord Brabant. Wij beschikken over een straalcabine waar we de antifouling vakkundig van je aluminium boot kunnen gritstralen. Het epoxy coaten van de boot gebeurt in onze spuitcabine. Onze loods is goed bereikbaar voor trailerbare boten. Binnen één week kunnen wij uw aluminium boot stralen en coaten.

Antifouling verwijderen van aluminium boot  

Uw aluminium boot voorzien van nieuwe antifouling

Voor het verwijderen van oude antifouling bent u bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Om uw boot echt klaar te maken voor het nieuwe vaarseizoen is het van belang dat er een nieuwe antifouling laag wordt aangebracht. Door jarenlange ervaring kunnen we goed adviseren op het gebied van milieuvriendelijke antifouling oplossingen. Lees meer over de voordelen van milieuvriendelijke en onderhoudsarme nano antifouling. 

Onze werkwijze voor aluminium boten

 1. Afplakken van de aluminium boot
  Nadat uw aluminium boot op bokken is geplaatst, wordt de boot zorgvuldig afgeplakt. Zo voorkomen we beschadigingen. Daarna gaat de boot naar onze straalcabine.
 2. Gritstralen van de boot
  In de straalcabine wordt de boot grondig gestraald. Wij maken gebruik van een combinatie van water en straalgrit. Onze professionele straalmachines kunnen we nauwkeurig instellen voor iedere boot. We stralen oude antifouling weg, tot we een stabiele onderlaag bereiken.
 3. Opschuren en ontvetten
  Wanneer de boot zorgvuldig is gestraald, wordt de aluminium boot licht opgeschuurd en ontvet. Daarna is de boot klaar voor het aanbrengen van de epoxy coating.
 4. Epoxy coating aanbrengen
  De volgende stap is het aanbrengen van de basislaag epoxy. Deze laag brengen we aan middels een nevelspuit in onze spuitcabine. Epoxy spuiten geeft meer laagdikte in vergelijking met rollen.
 5. Droogtijd
  De epoxy coating moet uitharden. De epoxy basislaag dient als een goede basis bescherming van uw onderwaterschip. Binnen één week kunnen we uw boot stralen en coaten.
 6. Meer bescherming of antifouling?
  Wilt u uw onderwaterschip nog beter beschermen? Dan is het mogelijk om een extra laag epoxy aan te laten brengen. Naast het spuiten van epoxy, zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van milieuvriendelijke antifouling.

Gritstralen is ook toepasbaar voor stalen- en polyester boten

Naast aluminium boten, kan antifouling ook stalen boten en polyester boten grondig worden verwijderd door middel van gritstralen. Zowel harde antifouling als zachte (zelfslijpende) antifouling verwijderen wij vakkundig van uw boot in onze loods in Zevenbergen.

Nooit meer zelf de antifouling van uw aluminium boot schuren?

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor het stralen en coaten van uw aluminium boot en ontvang binnen 24-uur een offerte op maat. Voor direct contact kun je ons bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-17.00 op 085 – 130 21 46. Een vraag stellen kan ook via de mail op Info@antifoulingverwijderen.nl.

Direct contact?