Antifouling

Nieuwe antifouling op je boot

Is uw boot toe aan een nieuwe laag antifouling? En ziet u er tegenop de oude lagen antifouling weg te moeten krabben of te schuren? Dan kan Antifoulingverwijderen.nl helpen. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar voorkomt ook dat u en de werkplaats volledig bedekt worden door een ongezonde laag stof. U hoeft niet langer zelf aan de slag. Binnen één week gritstralen wij de oude antifouling van uw boot en brengen we een eerste laag epoxy aan in onze loods in Zevenbergen, Noord Brabant. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van milieuvriendelijke en onderhoudsarme antifouling oplossingen. Meer weten? Bel dan gerust of vul ons contactformulier in voor een offerte op maat.

Antifouling verwijderen en coaten binnen een week

Bent u in het bezit van een tender, motorjacht, sloep of zeiljacht? Maar wilt u nooit meer zelf de oude lagen antifouling van je boot schuren of krabben? Voorkom uren zweten en een werkplaats vol met stof door uw boot door ons te laten stralen met grit. Wij zorgen ervoor dat de oude lagen binnen een week grondig worden verwijderd en brengen direct een laag epoxy coating aan. Zo heeft u meteen een goede basis voor het aanbrengen van een nieuwe laag antifouling. Zowel harde antifouling als zachte antifouling zijn met gritstralen vakkundig te verwijderen.

Antifouling aanbrengen

Dé expert in antifouling verwijderen

Voor het verwijderen van antifouling bent u bij Antifoulingverwijderen.nl aan het juiste adres. Wij stralen en coaten uw boot binnen één week in onze loods in Zevenbergen. Optioneel kunnen wij ook een nieuwe laag milieuvriendelijke nano antifouling aanbrengen. U vindt alle voordelen hieronder netjes op een rijtje:

  • Binnen 1 week verwijderen we alle oude antifouling lagen
  • Inclusief het aanbrengen van een laag epoxy coating
  • Milieuvriendelijk zonder gebruik van chemicaliën
  • Toepasbaar op polyester, aluminium en stalen boten
  • In onze loods in Zevenbergen, Noord Brabant

Gevolgen fouling aan je boot

Fouling is een verzamelnaam voor mosselen, micro organismen en algen die zich onder het wateroppervlak aan uw boot hechten. Als gevolg van de enorme massa die ze samen vertegenwoordigen, wordt uw boot steeds lastiger te besturen en kunt u de boot minder zwaar beladen. Dit is niet alleen lastig varen, maar in het geval van een motorboot ook nog eens duur, omdat het extra gewicht voor hogere brandstofkosten zorgt.

Daarom antifouling

Om te voorkomen dat algen, mosselen en micro organismen zich aan uw boot hechten is het raadzaam om een laag antifouling aan te brengen. Deze laag voorkomt dat organismen zich aan het bootoppervlak kunnen hechten. Om goed beschermd te blijven, moet deze laag zo nu en dan worden vervangen. Maar voordat u een nieuwe laag aan kunt (laten) brengen, moeten eerst de oude lagen worden verwijderd.

Milieuvriendelijke antifouling

Steeds meer mensen kiezen voor een milieuvriendelijk antifouling alternatief. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van nano antifouling, wat naast milieuvriendelijk ook nog eens duurzaam is. Nano antifouling gaat tot wel 10 jaar mee, dat scheelt onderhoudskosten! Lees meer over milieuvriendelijk antifouling.

Antifouling verwijderen met gritstralen

Antifouling verwijderen door het weg te schuren of te krabben is een flinke klus. U bent uren in de weer en zowel u als de werkplaats komen onder een laag stof te zitten. Behalve vies is dit ook nog eens zeer ongezond. Met ‘nat’ gritstralen stralen we de oude lagen antifouling in korte tijd van de boot. Dankzij de toevoeging van water aan de gritdeeltjes komt hierbij geen stof vrij. Ook is de intensiteit van de straalgrit dankzij het water nauwkeurig te regelen. Zo kunnen we zelfs het meest hardnekkige antifouling van de boot verwijderen en is het toepasbaar op verschillende materialen. Gritstralen is een oplossing voor boten gemaakt van polyester, staal en aluminium.

Direct contact?

Geschikt voor staal, aluminium en polyester

Gritstralen niet alleen geschikt voor het verwijderen van de antifouling van een stalen boot. Met behulp van onze professionele straalapparatuur kunnen we de intensiteit van de gritstraal aanpassen. Dit maakt het mogelijk om een aluminium boot en een polyester boot te stralen. Ook de antifouling van je speedboot kan dus met gritstralen worden verwijderd.

Gritstralen is beter voor het milieu

Door ons de oude lagen antifouling van uw boot te laten gritstralen, helpt u niet alleen uzelf, maar bewijst u ook het milieu een dienst. Bij gritstralen worden namelijk geen chemicaliën gebruikt. Daarnaast reinigen we het straalgrit na gebruik waardoor we het kunnen hergebruiken. Zo hoeft er niet steeds nieuw straalgrit te worden geproduceerd.

Antifouling aanbrengen

Nadat we de oude lagen antifouling van de boot hebben verwijderd, brengen we direct een eerste laag epoxy aan om de boot te beschermen. Dit is meteen een goede basis voor het onderwaterschip. Optioneel kunnen we ook extra epoxy lagen aanbrengen om uw onderwaterschip nog beter te beschermen.

Zo gaan we te werk

Bij het verwijderen van antifouling gaan we altijd gestructureerd te werk. Zo kunnen we een kwalitatief goed eindresultaat garanderen. De stappen die we doorlopen vindt u hieronder.

Stap 1: Afplakken en voorbereiden

De boot wordt zorgvuldig op bokken geplaatst zodat we overal goed bij kunnen. Vervolgens worden de delen boven de waterlijn afgeplakt om ze te beschermen tijdens het stralen.

Stap 2: Gritstralen

Na het afplakken van de boot kan het gritstralen beginnen in onze speciale straalcabine. Binnen enkele uren zijn alle oude antifouling lagen grondig verwijderd.

Stap 3: Licht opschuren en ontvetten

Als ook het laatste beetje van de oude antifouling is verwijderd, schuren we de boot licht op en ontvetten we deze. Dit zorgt ervoor dat de laag epoxy die we aanbrengen goed hecht.

Stap 4: Aanbrengen eerste epoxy laag

Met een solide eerste laag epoxy beschikt de boot over een goede basis voor de overige lagen. Ook is de boot is zo direct beschermd tegen corrosie (bij stalen boten) of beschermd tegen osmose (wanneer de boot is gemaakt van polyester).

Stap 5: Droogtijd epoxy

Epoxy coating heeft tijd nodig om te drogen. Zo ontstaat er een harde beschermende laag van het onderwaterschip.

Stap 6: Deskundig advies

Nadat de epoxy is gedroogd kan er optioneel een extra laag epoxy worden aangebracht of direct milieuvriendelijke antifouling. Graag voorzien we u van deskundig advies, wat het beste past bij uw boot.

Antifouling kleuren

Epoxy coating is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kiezen voor dezelfde kleur als uw bovenwaterschip of voor een mooie contrastkleur? Bij ons kunt u kiezen uit de volgende antifouling kleuren:

  • Wit
  • Donkerblauw
  • Zwart
  • Rood

Antifouling verwijderen in onze loods in Zevenbergen

Bij ons kunt u terecht om uw boot binnen een week te laten ontdoen van oude lagen antifouling. Behalve antifouling verwijderen kunnen we hier ook het bovenschip stralen, coaten met epoxy en nieuwe milieuvriendelijke antifouling aanbrengen.

Nieuwe antifouling op uw boot? Bel gerust.

Is uw boot toe aan een nieuwe laag antifouling? Wij verwijderen de oude lagen binnen een week, inclusief het aanbrengen van een eerste laag epoxy. Voor een offerte op maat vult u ons contactformulier in. U ontvangt dan binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. Liever eerst meer informatie? Dan kun je ons tussen 9.00-17.00 bereiken op het volgende telefoonnummer 085 – 130 21 46. Of stuur een mail naar Info@Antifoulingverwijderen.nl, dan zorgen we voor een snelle reactie!